Wednesday, September 5, 2007

Kuka maksaa?

Igor kyseli, kuka maksaa matkan viulut, Dodo vai valtio. Kannatan mahdollisimman suurta avoimuutta, joten avaan mielelläni tätä kysymystä hieman.

Ulkoministeriöllä on tapana tukea delegaattien osallistumista maksamalla matkat ja majoitus. Tuella on 2000 euron katto, mutta harvemmin se tulee täyteen. Asun muiden kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa yhden tähden hotellissa. Hotelli maksaa 65 euroa per yö. Lentolippuni Finnairilla maksoi 506 euroa. Yhteensä kulut ovat siis 831 euroa. Tämän lisäksi lentokentälle siirtymisestä tulee jotain kustannuksia. Luulen, että pelkästään tämän blogin kautta saatu julkisuus riittää korvaamaan Ulkoministeriön sijoittamat rahat.

Minulle tästä ei tipu mitään korvauksia. Ei päivärahaa, edes ruokakustannuksia tai liikkumista kaupungissa ei korvata. Dodolle kustannuksia syntyy vain jaettavasta propagandamateriaalista.

Tästä seuraa tietysti mielenkiintoinen asetelma. Pystynkö vapaasti kritisoimaan tahoa, joka maksaa matkani? Eiköhän tätä blogia lukemalla tule selväksi, että esimerkiksi kuvaa YK:sta ei tarvitse kaunistella. Toisaalta minun on aika vaikeaa keksiä Ulkoministeriön toiminnasta tältä osin kritisoitavaa.

No comments: